Tervetuloa livevedonlyönnistä ja livevedonlyöntikertoimista kertovaan artikkeliimme!

Livevedonlyönnissä kirjaimellisesti lyödään vetoa jo valmiiksi käynnissä oleviin otteluihin. Entistä nopeamman ja luotettavamman teknologian myötä tämä ilmiö on saanut viime vuosina valtavasti tuulta alleen. Nykyään livekertoimia löytyy aika lailla kaikista urheilulajeista, eikä jääkiekon olympiaturnaus ole mikään poikkeus. Livevedonlyönti onkin oivallinen keino nostaa oma penkkiurheilutunnelma aivan uusiin sfääreihin. Livevetoja tehdessä pääset laittamaan omat analyysisi ottelusta todelliseen testiin samalla, kun yrität näkemäsi perusteella arvuutella tulevia tapahtumia!

Livevedonlyönti

Mitä livevedonlyönti on?

Kuten jo kerroimme, livevedonlyönniksi kutsutaan reaaliaikaista vedonlyöntiä jo käynnissä oleviin otteluihin. Livekertoimet saapuvat esiin saman tien kiekon osuessa jäähän, eivätkä ne yleensä katoa näkyvistä ennen kuin loppusummeri soi. Livevedonlyönti luonnistuu yhtä lailla niin mobiilissa kuin tietokoneellakin, ja monet tykkäävät lyödä livevetoja kiinni nimenomaan tien päältä ja omista kisastudioistaan.

Livekertoimia on yleensä tarjolla moniin erilaisiin tilanteisiin ja kohteisiin. Ottelun voittajan lisäksi voit lyödä vetoa esimerkiksi siitä, mikä joukkue tai kuka pelaaja tekee seuraavan maalin. Jotkin livekohteista ovat auki vain pienen hetken, kun taas toiset voivat olla pelattavissa koko ottelun ajan.

Aivan kuten tavallisetkin vedonlyöntikertoimet, myös livekertoimet vaihtelevat sen mukaan, mitä ottelussa tapahtuu. Näinpä onkin todella tärkeää valita kohteensa tarkoin – mutta samaan aikaan pysyä tilanteen tasalla ja toimia nopeasti. Livevetojen kenties suurin taika piileekin siinä, että pelaaja pääsee elämään hektisen ottelun mukana ja joutuu valmentajien tapaan improvisoimaan toimintaansa lennosta.

Vedonlyöntisivustot, jotka tarjoavat livekertoimia jääkiekon U20 MM-kisoihin

888sport logo
 • Monipuolinen vedonlyöntisivu, jolla laaja pelivalikoima

 • Useita urheilukohteisiin liittyviä tarjouksia

 • Talleta 200 euroa – pelaa 400 eurolla

 • Bonus: 100 % aina 200 euroon saakka

 • Kierrätysvaatimus: 5x bonussumma, minimikertoimella 1,5

 • Lue lisää säännöistä ja ehdoista Rabonan sivuilta

Linkki Rabonalle
William Hill logo
 • Laadukasta livevedonlyöntiä striimeillä ja cashout-mahdollisuudella

 • Pelipaikka, joka on ollut olemassa useita vuosia

 • Riskitön veto 100 euroon asti

 • Saat talletustasi vastaavan ilmaisvedon 100 euroon asti

 • Kierrätysvaatimus: ei ole

 • Lue lisää säännöistä ja ehdoista

Linkki William Hillille
Campobet logo
 • Monipuolinen ja laaja kohdevalikoima

 • Mahdollisuus pelata ilman rekisteröitymistä

 • Talleta 200 euroa – pelaa 400 eurolla

 • Bonus: 100 % aina 200 euroon saakka

 • Kierrätysvaatimus: 5x bonussumma, minimikertoimella 1,5

 • Lue lisää säännöistä ja ehdoista Campobetin sivuilta

Linkki Campobetille
Mrgreen logo
 • Ruotsalaisjätti, jolta saa verovapaat voitot

 • Uniikki tervetuliaisbonus

 • Liity jänseneksi ja kuittaa ilmaisveto

 • Bonus: Ilmaisveto

 • Kierrätysvaatimus: ei ole

 • Lue lisää säännöistä ja ehdoista

Linkki Mr. Greenille
888sport logo
 • Pitkäaikainen vedonlyöntisivusto, jolla on paljon kampanjoita

 • Erinomainen vedonlyöntialusta ja paljon kohteita

 • Talleta 100 euroa – pelaa 200 eurolla

 • Bonus: 100 % aina 100 euroon saakka

 • Kierrätysvaatimus: 6x bonus, minimikertoimet 1,5

 • Lue lisää säännöistä ja ehdoista

Linkki 888sportille

Onko jääkiekon U20 MM-kisoihin tarjolla livekertoimia?

Livevedonlyönnin läsnäolo ei katso turnauksen tai liigan pituutta. Livekertoimia löytyy aivan yhtä lailla niin jääkiekon olympiaturnaukseen, nuorten MM-kisoihin kuin NHL- ja SM-liigaotteluihinkin. Tänä vuonna nuorten MM-kisat pelataan poikkeukselliseen aikaan, mikä lisää vedonlyönnin mielenkiintoa. Osa pelaajista voi olla vielä kesäterässä, kun taas osa voi olla jopa sarjakautta paremmassa iskussa ehjän kesän jälkeen. Kaikkein suosituimpien livevedonlyöntikohteiden joukkoon kuuluvat ainakin kohteet ottelun voittajasta, seuraavan maalin tekijästä sekä siitä, kuinka monta maalia tai jäähyä ottelussa tai yksittäisessä erässä nähdään.

Mitkä vedonlyöntisivustot tarjoavat livekertoimia jääkiekon U20 MM-kisoihin?

Livevedonlyönti yleistyy vuosi vuodelta, ja nykyisin jo lähestulkoon kaikki itseään kunnioittavat vedonlyöntitoimistot tarjoavat ainakin jokusen livevedonlyöntikohteen kaikkiin betsattaviin otteluihin. Ei kuitenkaan pidä luulla, että livekohteita olisi aina tarjolla yhtä laajalti kuin ottelua edeltäviä, niin sanottuja prematch-kohteita. Syyt tähän epäsuhtaan ovat melko selkeät, sillä livevedonlyöntikertoimien ylläpitäminen ja reaaliaikainen päivittäminen vaatii vedonlyöntifirmalta paljon resursseja – ja nopeita reaktioita. Kaikki vedonlyöntisivustojen palvelut ja bonukset eivät myöskään ole käytettävissä livekohteissa; näistä esimerkkinä mainittakoon ainakin mahdolliset tehostetut kertoimet ja ilmaisvedot.

Livenä pelattavat kohteet

Aivan kuten tavallistenkin kohteiden tapauksessa, myös livenä pelattavien kohteiden määrä vaihtelee. Koska Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnaus kuitenkin on maailmanlaajuinen ja vedonlyöjiä kovasti kiinnostava tapahtuma, on kohteitakin usein tarjolla varsin kattavasti. Valtaosa prematch-kertoimista siirtyy heti ottelun alettua suoraan livekertoimiksi. Itse asiassa toisinaan livenä saattaa olla tarjolla jopa entistäkin enemmän kertoimia ja kohteita, sillä vedonlyöntisivustot lisäävät niitä ottelun edetessä. Jos ottelussa esimerkiksi nähdään 10 maalia, saattaa tarjolle tulla kohteita, kuten ”Nähdäänkö ottelussa vielä 11. maali?”

Esimerkkejä livekohteista jääkiekon nuorten MM-kisoihin

1X2

Jo ennen ottelua alkava arvuuttelu ottelun voittajasta jatkuu luonnollisesti myös ottelun aikana. Livevedonlyönti ja livekertoimet kuitenkin ovat siinä mielessä omanlaisensa kokonaisuus, että reaaliaikaiset kertoimet elävät ottelun tapahtumien mukana ja vaihtelevat näin ollen paljon enemmän kuin prematch-kertoimet. Yksi nokkela tapa voittaa rahaa voikin olla säästää ottelukohtainen budjettinsa tilanteisiin, joissa ennen ottelua tarjolla ollut kerroin on jo ehtinyt hieman nousta – mikäli se ylipäätään lähtee nousuun eikä laske!

Yli/alle tietyn maalimäärän

Tässä myös suosittu prematch-kohde, joka on usein tarjolla myös livenä. Livekertoimet kuitenkin vaihtelevat sitä mukaa, kun ottelussa syntyy maaleja ja aika kuluu kellosta.

Kumpi tekee seuraavan maalin?

Tämä aikasidonnainen vedonlyöntimuoto on tarjolla ainoastaan reaaliaikaisena livekertoimena. Tavoitteena on yksinkertaisesti arvata oikein se, kumpi joukkueista onnistuu seuraavaksi maalinteossa.

Kuinka monta maalia erän aikana tehdään?

Yleensä tarjolla on yksi tai useampi valmis vaihtoehto. Ne voivat olla esimerkiksi yli 2,5 maalia erässä tai alle 2,5 maalia erässä. Tässä tapauksessa kertoimet elävät sen mukaan, kuinka paljon erää on pelattu ja kuinka maalivoittoiselta ottelu ylipäätään vaikuttaa.

Erän voittaja

Myös tämä kohdetyyppi on joskus tarjolla ainostaan livenä. Erän voittaja ei suinkaan aina ole sama kuin koko ottelun voittaja, joten näillä kertoimilla voi hyvässä lykyssä saada enemmän rahaa kuin mitä tavallisesti ennakkosuosikille betsatessa.

Mitkä ovat livevedonlyönnin parhaat puolet?

Pelaajan kannalta suurin etu livevedonlyönnissä on mahdollisuus tarkastella ottelun tapahtumia jo ennen vedon asettamista. Koskaan ei esimerkiksi tiedä ennakkoon, vaikka joukkueessa tapahtuisi joitakin viime hetken muutoksia ennen ottelun alkua. Lisäksi heikompana pidetty joukkue saattaa yllättää pelaamalla tavanomaista paremmin, jolloin voimasuhteet ja kertoimet voivat kääntyä päälaelleen saman tien. Onhan nimittäin kurjaa lyödä matalilla kertoimilla vetoa ennakkosuosikille ja huomata heti ensimmäisen 10 minuutin aikana, että peli vaikuttaakin todella tasaväkiseltä. Livevedonlyönti auttaa pelaajaa olemaan tilanteen tasalla ja lyömään vetoa itsevarmemmin.

Toinen mainio asia livevedonlyönnissä on se, että vetoa pystyy lyömään käytännössä koska tahansa. Ei haittaa, vaikka et muistanut tai ehtinyt lyödä vetoa ennakkoon, sillä livekertoimet ovat käytössäsi koko ottelun ajan. Erityisen kätevää vetojen asettaminen ja suunnittelu on tietenkin pelikatkojen ja erätaukojen kaltaisten keskeytysten aikana.

Mitä huonoja puolia livevedonlyönnissä on?

Toisinaan vedonlyöjät saattavat livevetoja tehdessään ylianalysoida tilanteita ja muuttua liian impulsiivisiksi. Jos koet, että saattaisit itse sortua tähän, voi hyvä idea olla tehdä suurimmat vedot ennakkoon ja säästää vain pieni osa budjetista reaaliaikaisia vetoja varten. Vaikka livevedonlyönti onkin loistava tapa maustaa pelikokemusta, ei sen välttämättä tarvitse olla ainoa tai edes keskeisin pelitapa!

Muistathan aina pelata vastuullisesti! Nopeatempoinen livevedonlyönti saattaa pahimmillaan syödä pelitilin tyhjäksi nopeasti, sillä harkituille päätöksille on vähemmän aikaa. Älä myöskään yritä voittaa hävittyjä livevetoja takaisin tekemällä aina vain uusia livevetoja. Jotkut saattavat esimerkiksi lyödä vetoa ensimmäisen erän maaleista, ja kun veto karahtaa kiville, yrittävät he kompensoida tappioitaan lyömällä entistäkin suuremmalla summalla vetoa toisen erän maaleista. Tällainen kierre ei kannata sen enempää oman pelinautinnon kuin kukkaronkaan kannalta!

Cash-out

Osa vedonlyöntisivustoista – eivät todellakaan kaikki – tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden niin sanotulle cash-outille kesken ottelun. Cash-outissa pelaaja peruuttaa vetonsa ja saa itselleen osan mahdollisesta voitostaan. Saadun summan määrä vaihtelee sen mukaan, kuinka todennäköiseltä vedon onnistuminen cash-outin hetkellä näytti ja kuinka paljon ottelua oli jäljellä.

Otetaanpas esimerkiksi cash-outista. Jos lyöt Suomen voitolle 50 euron vedon, josta on mahdollista voittaa 200 euroa, saatat Suomen 2–0-johtotilanteessa saada toisen erän lopussa cash-outilla esimerkiksi 120 euroa. Syy tähän omaa panosta suurempaan summaan on se, että cash-outtaat vedon, jonka toteutuminen näytti suhteellisen todennäköiseltä. Jos kuitenkin Suomi olisi toisen erän lopussa 0–2 häviöllä, olisi cash-outattava määrä todennäköisesti alle 10 euroa.

Cash-outilla voit halutessasi joko pienentää häviön riskiä tai pelastaa osan hukkaan valuvasta rahasta. Kannattaa kuitenkin aina olla varovainen ja miettiä tarkoin, onko vedonlyöntisivuston tarjoama rahasumma tarpeeksi suuri!

Livevedonlyönti ja livestriimit

Samalla kun livevedonlyönti on nostanut profiiliaan, ovat vedonlyöntisivustot alkaneet enenevissä määrin tuoda sivuilleen livestriimejä. Livestriimien avulla voit nauttia myös sellaisista otteluista, joita ei välttämättä Suomen televisiossa näytetä. Samalla pääset kätevästi myös halutessasi lyömään vetoa!